Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sushi Reis
- 370 g Wasser und mehr zum Einweichen
-
250
g Garnelen, roh, geschält, entdarmt
lub 250 Garnelen, roh, geschält, TK, entdarmt, aufgetaut - 50 g grüne Erbsen, frisch oder TK
- 50 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 30 g helle Sojasauce
- 20 g Sesamöl, geröstet, und etwas mehr zum Beträufeln
- 30 g Austernsauce
- 20 g Reisessig
- 1 - 1 ½ TL brauner Zucker
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 3 Frühlingszwiebeln, in Ringen, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1467 kJ / 351 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1564 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili con Chorizo
30 min
Pad Thai
40 min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 min
Mariniertes Hähnchen mit Erdnusssauce
1h
Miso-Bowl
35min
Caesar-Nudelsalat
35min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Spätzlesuppe
3 godz. 45 min
Khao Pad (Gemüsereis)
1h 30min
Thai-Glasnudelsalat
30 min
Kokossuppe mit Pak Choi
25min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min