Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl
TM6 TM5

Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl

4.2 (2.5K ocen)

Składniki

  • 500 g Rosenkohl, geputzt, halbiert
  • ¾ TL Salz
  • Pfeffer zum Würzen
  • 300 g Kabanossi, in Scheiben (5 mm)
  • 150 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 1300 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ¾ TL Chiliflocken
  • 300 g Penne Rigate (z.B. von Barilla, Garzeit ca. 11 Min.)
  • 200 g Frischkäse (z. B. Brunch Paprika-Peperoni)
  • 1 TL Speisestärke
  • 20 g Ajvar, scharf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3365 kJ / 805 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
41 g
Błonnik
10.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy