Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rosenkohl, geputzt, halbiert
- ¾ TL Salz
- Pfeffer zum Würzen
- 300 g Kabanossi, in Scheiben (5 mm)
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Chiliflocken
- 300 g Penne Rigate (z.B. von Barilla, Garzeit ca. 11 Min.)
- 200 g Frischkäse (z. B. Brunch Paprika-Peperoni)
- 1 TL Speisestärke
- 20 g Ajvar, scharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3365 kJ / 805 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reis-Schnitzel-Topf mit Paprika
3 Std.
Family-Topf
35 Min
Gnocchi-Bratwurst-Auflauf mit Kaisergemüse
1 Std. 10 Min
Ofentortellini
45 Min
Kartoffel-Gulasch mit Kabanossi
50 Min
Nudelgratin mit Kraut und Würstchen
1 Std. 10 Min
Cremig-bunter Gnocchitopf mit Salamistreifen
30 Min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1 Std. 20 Min
Gyros mit Ofendrillingen und Paprikasauce
30 Min
Tortilla-Lasagne mit Mais und Bohnen
1 Std.
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 Min