Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 60 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g bolbo de aipo cortado em pedaços
-
100
g carne seca "Bündnerfleisch", cortada em tiras (2 cm aprox.)
lub 100 g bresaola cortada em tiras (2 cm aprox.) - 30 g manteiga
- 80 g cevada perolada
- 900 g água
- 2 cubos de caldo de legumes
- 100 g natas c/ 30-40% de gordura
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ ramo salsa, só as folhas picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango jerk jamaicano
1 Std. 15 Min
Pés de Halloween
Brak ocen
Remoulade de aipo - TM6
10 min
Marinada Tandoori
10 min
Preparado em pó para sopa rápida
10 min
Nan-e barbari (Pão Persa)
1 Std. 45 Min
Espargos e batata com molho holandês
50 menit
Leite de coco
30 min
Trouxas de alheira com chutney de uva
Brak ocen
Caldo de frango e legumes
45 Min
Cannelés (canelados de bordéus)
13 godz. 45 min
Polenta com pesto de rúcula
45 Min