Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 克 水
- 150 克 米, 洗淨
- 3 粒 干贝, 泡发,拍碎
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 2 茶匙 盐
- 1 汤匙 麻油
- 50 克 炸猪皮, 泡发,切条
- 85 克 新鲜鱿鱼须, 切段(5厘米)
- 5 克 姜, 切丝
- 120 克 鱼排, 切片 或任何白鱼片(厚约3毫米),洗净
- 15 克 葱, 切成葱花
- 50 克 熟花生
- ½ 条 油条, 切小块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.5 g