Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Eier
- 1000 g Wasser
- 80 g Cornichons, abgetropft, Sud aufgefangen
- 150 g Mayonnaise (siehe Tipp)
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 200 g Putenbrust-Aufschnitt, in Stücken
- ¾ - 1 TL Salz, nach Geschmack
- ½ - ¾ TL Pfeffer, nach Geschmack
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25min
Eierpaste
50min
Käse-Kasseler-Salat
20min
Fleischsalat
10min
Kartoffel-Blumenkohl-Salat mit Schinken
1h
Trauben-Käse-Salat
15min
Eier-Gemüse-Salat
35min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5min
Kohlrabi-Eier-Salat
1h 15min
Eiersalat mit gebratenen Garnelen
50min
Leichter Kartoffelsalat mit Joghurt-Senf-Dressing
1h 45min
Schinken-Rucola-Aufstrich
15min