Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 1000 g Wasser
- 100 g Gouda, in Stücken
- 160 g Radieschen, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 100 g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Streifen
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 70 g Crème fraîche
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4899 kJ / 1171 kcal
- Białko
- 92 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 83 g
- Tłuszcz nasycony
- 45 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 4110 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leichter Wurstsalat
10 min
Herbstlicher Nudelsalat mit Wachsbohnen und Champignons
1j
Ruck-zuck-Salat
10 min
Bohnen-Tomaten-Nudel-Salat
55 Min
Eier-Spargel-Salat mit Lachs und Senfsauce
1j
Geflügelsalat mit Chicorée
50 menit
Omelette mit Bauernsalat
35 Min
Leichter Nudelsalat
1 Std. 40 Min
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30 min
Kohlrabi-Eier-Salat
1 Std. 15 Min
Eiersalat mit Putenbrust
45 Min
Leichter Kartoffelsalat mit Joghurt-Senf-Dressing
1 Std. 45 Min