Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
- 250 g witte suiker
- 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, koud, in één stuk (6 x 4 x 1 cm)
- 1 el azijn
Parfait
- 80 g geroosterde gezouten pinda's
- 500 g opklopbare room, 30-40% V.G., erg koud
- 5 eierdooiers
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1h 30min
Chocoladeroomijs
12 Std.
Baklava kaastaart
Brak ocen
Zalm mozaïek
Brak ocen
Vegan baklava
Brak ocen
Gember schillen
Brak ocen
Ingemaakte citroenen
Brak ocen
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14h 55min
Gefermenteerde rode uien
96 godz.
350 g sjalot fruiten
Brak ocen
Vanilleroomijs
12 Std.
Gezouten karamel toffees
1h 45min