Karamel parfait
TM6

Karamel parfait

(Brak ocen)

Składniki

Karamelsaus

  • 250 g witte suiker
  • 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
  • 1030 g water
  • 1 tl citroensap (zie tip)
  • 30 g boter, koud, in één stuk (6 x 4 x 1 cm)
  • 1 el azijn

Parfait

  • 80 g geroosterde gezouten pinda's
  • 500 g opklopbare room, 30-40% V.G., erg koud
  • 5 eierdooiers

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1801 kJ / 430 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy