Wersje kompatybilne
Solomillos de pollo al estilo Kentucky (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para rebozar
- 200 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de paprika
- 1 cdita de ajo en polvo
- ½ cdita de curry en polvo
- ½ cdita de pimienta de cayena molida
- 1 cdita de tomillo seco
- 1 cdita de eneldo, seco
Para macerar
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cda de paprika dulce
- 1 cda de tomillo seco
- 1 cda de mejorana seca
- 1 cda de estragón seco
- 1 cda de eneldo, seco
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 cda de sal
- 2 pizcas de pimienta molida
- 220 g de harina de trigo
- 110 g de fécula de maíz
- 360 g de agua
- 700 g de tiras de pechuga de pollo
Para freír
- 500 g de aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 64.4 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 221.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole almendrado
2 godz.
Costillas de cerdo agridulces
40 Min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 Std. 30 Min
Tortitas de camarón en salsa verde con arroz blanco y verduras
1h 10 min
Lomo de cerdo en adobo navideño
1h 40 min
Cubiletes de queso
1 Std.
Pasta Timballo
Brak ocen
Ensalada Waldorf sobre hojas de endivias
30 min
Monstruos de puré de papa
2h 5min
Crepas Suzette
1h 15 min
Pastel de elote con rompope TM6
2 godz.
Pipián rojo
1 Std.