Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 70 g de cebolla, en trozos
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de aros de calamar crudos, limpios y en trozos
- 70 g de jitomate triturado
- 200 g de arroz blanco de grano corto
- 500 g de caldo de pescado
- 2 sobres de tinta de calamar
- ½ cdita de paprika
- 1 cdita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 776.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasaña boloñesa
2h 30min
Arroz a la cubana (Hestan Cue™)
1h
Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6
5 Std. 30 Min
Lentejas con chorizo
1h 30min
Pimientos al vapor (100-300 g) en cestillo
15min
Espaguetis espeluznantes con albóndigas
1 godz. 25 min
Salsa boloñesa
35min
Lentejas estofadas
9h
Croquetas de pollo
15 Std.
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45min
Croquetas de jamón serrano
10h
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min