Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 70 g de cebolla, en trozos
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de aros de calamar crudos, limpios y en trozos
- 70 g de jitomate triturado
- 200 g de arroz blanco de grano corto
- 500 g de caldo de pescado
- 2 sobres de tinta de calamar
- ½ cdita de paprika
- 1 cdita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1593 kJ / 381 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 776.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con chorizo
1 godz. 30 min
Lentejas estofadas
9 Std.
Lasaña boloñesa
2h 30min
Crema de verduras y camarones
1h
Espagueti carbonara
40 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Almejas a la marinera
1 godz. 10 min
Mejillones al vapor (1000 g)
30 min
Mejillones al vapor (500 g)
20 min
Mayonesa
5min
Tortilla de patatas (Hestan Cue™)
45 min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min