Wersje kompatybilne
Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 650 g de calamares, limpios y en aros (2-3 cm) y tentáculos)
- 60 - 80 g de chorizo, en cubos (1 cm)
- 150 g de zanahorias, peladas y en cubos (1 cm)
- 400 g de jitomate triturado
-
350
g de caldo de pescado (ver tip)
lub 350 g de agua - ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta molida, o la gusto
- ½ de chile de árbol rojo fresco, en rebanadas
- ½ - 1 cdita de paprika
- 1 hoja de laurel seca
- 400 g de alubias cocidas, escurridas
- cilantro, fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1990 kJ / 475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas con chorizo
1 godz. 30 min
Lentejas estofadas
9 Std.
Arroz a la cubana (Hestan Cue™)
1 godz.
Seitán y verduras al vacío en Varoma
1 godz. 10 min
Goulash de ternera con papas y manzana
1h 25min
Gazpacho
5 min
Espaguetis espeluznantes con albóndigas
1h 25min
Almejas a la marinera
1 godz. 10 min
Col rellena en salsa agridulce
3h 30min
Sorbete de mango y chile cascabel
2 godz.
Albóndigas al vapor (500 g)
30min
Cocción de arroz basmati
35min