Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6

Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6

3.4 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porciones

Składniki

  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de cebolla en gajos (1 cm)
  • 650 g de calamares limpios y en aros (2-3 cm) y tentáculos)
  • 60 - 80 g de chorizo en cubos (1 cm)
  • 150 g de zanahorias peladas y en cubos (1 cm)
  • 400 g de jitomate triturado
  • 350 g de caldo de pescado (ver tip)
    350 g de agua
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • ¼ cdita de pimienta molida o la gusto
  • ½ de chile de árbol rojo fresco, en rebanadas
  • ½ - 1 cdita de paprika
  • 1 hoja de laurel seca
  • 400 g de alubias cocidas escurridas
  • cilantro, fresco para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1104 mg
Białko 44 g
Kalorie 1990 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...