![Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6 Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8dda97cf-e638-41d5-9b41-63715cd22601/Derivates/4f98d326-a5de-4be3-8c14-71820c1c215c.jpg)
Wersje kompatybilne
Estofado de calamar, chorizo y alubias en cocción lenta TM6
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 650 g de calamares, limpios y en aros (2-3 cm) y tentáculos)
- 60 - 80 g de chorizo, en cubos (1 cm)
- 150 g de zanahorias, peladas y en cubos (1 cm)
- 400 g de jitomate triturado
-
350
g de caldo de pescado (ver tip)
lub 350 g de agua - ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta molida, o la gusto
- ½ de chile de árbol rojo fresco, en rebanadas
- ½ - 1 cdita de paprika
- 1 hoja de laurel seca
- 400 g de alubias cocidas, escurridas
- cilantro, fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1990 kJ / 475 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1104 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas estofadas
9h
Alubias tolosanas con chorizo y tocino (Cocción lenta)
14 Std. 25 Min
Lentejas con chorizo
1 Std. 30 Min
Guiso marinero con papas
45min
Cebolla fermentada TM6
96 Std.
Bacalao al estilo de Braga
30min
Espaguetis espeluznantes con albóndigas
1h 25min
Gratinado de bacalao, espinacas con crema de zanahoria y calabacitas
1j
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40min
Brulee de arroz y chabacano en cocción lenta TM6
5 Std. 35 Min
Sopa de pescado
55 Min
Rancho aragonés
1 Std. 30 Min