Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 4 - 6 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 135 g de leche (y algo más para pincelar)
- 80 g de nata (35% de grasa)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para pincelar)
- 5 g de agua de azahar
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 45.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas americanas esponjosas
30 Min
Corona de brioche con chocolate
4 godz. 45 min
Bollitos trenzados con pasas y almendras
2h 45min
Brioche rápido
1h 50min
Polvorones de Día de Muertos
1h 30min
Corona de almendra
35min
Galletas linzer
1 Std. 45 Min
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Galletas saladas con toffee, chocolate y nuez pacana
30 Min
Galletas linzer de chocolate y dulce de leche
2h
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h