Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 4 - 6 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 135 g de leche (y algo más para pincelar)
- 80 g de nata (35% de grasa)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 40 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para pincelar)
- 5 g de agua de azahar
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 45.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Vieiras gratinadas
25 min
Chapata con masa madre
17 Std.
Trenza de leche
2h 30 min
Focaccia art
1h 15 min
Rollos de brioche salados
1h 20 min
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Pan gallego con masa madre
15hod. 30min
Pan de Viena con chorizo
45min
Cinnamon rolls de calabaza
2h 15min