Carrot cake au miel

Carrot cake au miel

3.4 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de fromage frais type Philadelphia®
    90 g
  • de sirop d'agave
    30 g
  • de cannelle en poudre
    1 pincée
  • d'amandes crues
    100 g
  • de carottes râpées
    120 g
  • de miel liquide
    50 g
  • œuf
    1
  • de lait entier
    40 g
  • de yaourt à la grecque
    60 g
  • de farine de blé
    130 g
  • de levure chimique
    5 g
  • de bicarbonate de sodium
    5 g
  • vanille en poudre
    1 c. à café
  • cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de cardamome en poudre
    1 pincée
  • de quatre-épices moulu
    1 pincée
  • le zeste d'une orange non traitée
  • de sel
    1 pincée
  • de fruits secs variés (noix, graines de courge, cramberries, raisins secs, etc...) et un peu pour la finition
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 106 kcal / 447 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...