Meatballs in Tomato Sauce

4.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • bread fresh or stale, cut in pieces
    40 g
  • fresh milk
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 - 12 sprigs
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • minced beef
    400 g
  • eggs
    2
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Tomato sauce
  • cooking oil plus extra for greasing
    20 g
  • garlic clove
    1
  • yellow onions cut in wedges
    200 g
  • canned crushed tomatoes
    600 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1323.3 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 1876.6 kJ / 448.5 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...