Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 水
- 250 克 珍珠薏仁 (洋薏仁),中等尺寸
- 15 克 油 (植物油)
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 100 克 紅櫻桃蘿蔔 ,切薄片
- 140 克 罐裝玉米粒 ,瀝乾水份
- ½ 小黃瓜 ,切丁
- 150 克 櫻桃蕃茄 ,對切
- 50 克 菲達乳酪 ,弄碎
- 1 把 新鮮細香蔥 ,切成蔥花
- 1 粒 蒜頭 (opcjonalnie)
- 200 克 優格 (脂肪含量3.5%)
- 10 克 黃芥末
- 10 克 蜂蜜
- 15 克 醋
- 10 克 檸檬汁
- ½ 茶匙 胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1083 kJ / 258 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 627 mg