Tandoori Marinade

Tandoori Marinade

4.9 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
210 g

Składniki

  • hot paprika
    1 Tbsp
  • ground cloves
    1 tsp
  • garam masala
    1 ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    2 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • ground cumin
    1 Tbsp
  • ground turmeric
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • freshly squeezed lemon juice (approx. 1 large lemon)
    30 g
  • garlic cloves
    4
  • vegetable oil
    25 g
  • coarse sea salt
    2 ½ tsp
  • Greek yoghurt
    85 g
  • fresh root ginger peeled, cut in rounds (2 mm)
    10 g

Wartości odżywcze na 210 g

Kalorie 452 kcal / 1870 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 4830 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...