Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp hot paprika
- 1 tsp ground cloves
- 1 ½ tsp garam masala
- 2 tsp ground cayenne pepper
- 2 tsp ground coriander
- 1 Tbsp ground cumin
- ¾ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1 large lemon)
- 4 garlic cloves
- 25 g vegetable oil
- 2 ½ tsp coarse sea salt
- 85 g Greek yoghurt
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in rounds (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 210 g
- Kalorie
- 1870 kJ / 452 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 4830 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Masala
45 min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3 godz. 45 min
Sticky Gochujang Marinade
10min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Tikka Paste
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Pilau Rice
40 min
Butter Chicken
50min
Pomegranate and Mint Marinade
5min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min