
Urządzenia i Akcesoria
Tandoori Marinade
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
210 g
Składniki
-
hot paprika1 Tbsp
-
ground cloves1 tsp
-
garam masala1 ½ tsp
-
ground cayenne pepper2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin1 Tbsp
-
ground turmeric¾ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
freshly squeezed lemon juice (approx. 1 large lemon)30 g
-
garlic cloves4
-
vegetable oil25 g
-
coarse sea salt2 ½ tsp
-
Greek yoghurt85 g
-
fresh root ginger peeled, cut in rounds (2 mm)10 g
Wartości odżywcze na 210 g
Kalorie
452 kcal /
1870 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
4830 mg