Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g white wine vinegar
- 80 g raw sugar, to taste (see Tips)
- 100 g sweet wine
- ½ tsp sea salt
- 5 allspice berries (see Tips and variations)
- 500 g ripe fresh fruit hard varieties (e.g. apples, pears, pineapple), peeled if required, cored and cut into slices (see Tips)
- spice mix (sweet or savoury) of choice, to flavour (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 2861.8 kJ / 684 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 138.5 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 999.4 mg
Alternatywne przepisy
Passionfruit gummies
1h 25min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3hod. 25min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 Std. 40 Min
Balinese Betutu chicken
5 godz. 35 min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Star anise and cinnamon syrup
45 Min
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4 Std. 25 Min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1h 45 min
Classic zabaglione
15 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20 min
Raw kibbeh
15 Min
Crème caramels
7h 45min