Wersje kompatybilne
Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g red onion, quartered
- 55 g sun-dried tomatoes in oil, drained (reserving oil)
- 1 garlic clove
- 5 g fresh parsley leaves
- 15 g mustard
- 1 pinch dried chilli flakes
- 2 egg yolks, from medium eggs (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 200 g beef fillet steak, sinew and white membranes removed, cut in pieces (3 cm), partially frozen (see tip)
- 30 g olive oil
- 4 tsp pickled capers, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 1389 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Truffle Soup
50min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50min
Caramelised sherry vinaigrette
25min
Orange liqueur zabaglione
15min
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2h 45min
Mussels with Basil, Almonds and Butter
40min
Floating Islands
40min
Mayonnaise
5 min
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Cecina and Goat's Cheese Croquettes
9 godz. 20 min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20min