Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli

Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli

3.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • red onion quartered
    30 g
  • sun-dried tomatoes in oil drained (reserving oil)
    55 g
  • garlic clove
    1
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • mustard
    15 g
  • dried chilli flakes
    1 pinch
  • egg yolks from medium eggs (see tip)
    2
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • beef fillet steak sinew and white membranes removed, cut in pieces (3 cm), partially frozen (see tip)
    200 g
  • olive oil
    30 g
  • pickled capers drained
    4 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 398 kcal / 1665 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 28 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1389 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...