Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rote Bete
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 30 g Apfelessig
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 40 g Wasser
- 50 g Olivenöl
- 400 g Rote Bete, gegart, aus dem Kühlregal, in dünnen Scheiben
Remoulade
- 10 Stängel Dill, abgezupft
- 40 g Gewürzgurken
- 1 Apfel, klein, geviertelt
- 60 g Salatcreme
- 300 g Sahnejoghurt
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
Fisch
- 100 g Brötchen vom Vortag
- ½ TL italienische Kräuter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 30 g Mehl
- 2 Eier (Kl. M)
- 2 EL Milch
- 4 Prisen Pfeffer
- 8 Seelachsfilets, küchenfertig (à ca. 80 g)
- 50 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2961 kJ / 707 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischfrikadellen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1h
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40 min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Kräuterquark
10min
Heringsstipp mit Drillingen
1h
Remoulade
10min
Salatsauce Sylter Art
48 godz.
Sylter-Sahne-Dressing
10min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30min
Kartoffelklöße
25 Std.