Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di Cheddar a pezzi (2-3 cm)
lub 60 g di Emmental o Gruviera a pezzi (2-3 cm) - 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di burro
- 3 tuorli
- 15 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 3841 kJ / 918 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 74.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1411.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa olandese (TM6)
15 Min
Tacchino del Ringraziamento
55h
Pudding di pane caramellato
5 Std.
Salsa olandese alla paprika e peperoni
15 Min
Nidi di meringa
3 Std. 20 Min
Crema inglese
10 Min
Crème brûlée portoghese
30 Min
Crema agli agrumi e meringa
Brak ocen
Zuppa di cipolle alla francese
5 Std. 30 Min
Fonduta svizzera
20 Min
Cotton Japanese cheesecake
2 Std.
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min