Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di latte intero
- 40 g di zucchero (opcjonalnie)
- 1 bustina di fermenti per yogurt in polvere
- 250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 414.7 kJ / 99.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 50.3 mg
Alternatywne przepisy
Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte
12 Std. 15 Min
Yogurt ai frutti di bosco (con fermenti per yogurt)
10h 30min
Petto di pollo Sottovuoto con salsa satay
2h
Yogurt greco con composta di frutti di bosco
19 godz.
Yogurt
12 Std.
Tacchino alle erbe aromatiche con crema di peperoni sottovuoto
7 godz.
Cremoso di soia alla vaniglia (con fermenti per yogurt)
10 Std. 15 Min
Ricotta (TM6)
16 Std. 30 Min
Cremoso alla soia (con fermenti per yogurt )
10h 30min
Pane contadino ai cereali
7 godz.
Yogurt naturale (con fermenti per yogurt)
12 Std. 15 Min
Yogurt al naturale (nel boccale)
12h 10min