
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 γρ. λευκή πάστα miso (shiro miso)
- 40 γρ. ιαπωνικό κρασί mirin (βλ. συμβουλή)
-
35
γρ. ιαπωνικό κρασί sake
lub 35 γρ. νερό - 30 γρ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.γλ. σησαμέλαιο
- 2 πρέζες αλάτι
- 1600 γρ. νερό (περίπου) (βλ. συμβουλή), και επιπλέον νερό για να βυθιστούν πλήρως οι σακούλες
- 360 γρ. μελιτζάνες κομμένες πρώτα σε φέτες (2 εκ.) και μετά σε κομμάτια (3 εκ.)
-
30
γρ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο (από μισό λεμόνι)
lub 1 κοφτό κ.γλ. ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) - 1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες, κομμένες διαγώνια
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 156 kcal / 654 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 670 mg