Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Sesam
- 1 Fenchelknolle (ca. 200 g), mit Grün, in Stücken
- 1 Apfel, rotschalig, in Stücken
- 150 g Möhren, in Stücken
-
½
Bund Kerbel, mit den zarten Stielen
lub ½ Bund Petersilie, mit den zarten Stielen - 20 g Olivenöl
- 20 g Orangensaft, frisch gepresst
- ¾ - 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 100 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1223 kJ / 292 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 584 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 Std.
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Orientalischer Blumenkohlsalat
1 Std.
Fenchel-Apfel-Salat
10 Min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30min
Möhren-Fenchel-Salat
30min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 Min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 Min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15 Min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10 Min