Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2700 克 水
- 500 克 芋头 ,去皮,切丁(2公分)
- 3 茶匙 盐
- 150 克 木薯粉
- 8 个 蒜瓣
- 20 克 小红葱
- 15 克 虾米 ,浸泡在热水中30分钟
- 30 克 食油
- 10 克 干鱿鱼丝 ,浸泡在热水中30分钟
- 4 朵 干香菇 ,浸软,去蒂,切成薄片
- 3 朵 干黑木耳 ,浸软,切条
- 100 克 猪肉碎
- 1 汤匙 蚝油
- 1 茶匙 麻油
- ½ 茶匙 黑酱油
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 条 新鲜红辣椒 ,切丝
- 2 小支 青葱 ,切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2013 kJ / 409 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1553 mg