Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 猪肩肉片 ,切条
- ¾ 茶匙 盐
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 20 克 食油
- 2 个 蒜瓣 ,拍碎
- 1 支 新鲜香茅 ,切成薄片
- 1 茶匙 水
- 1 茶匙 鱼露
- 1 茶匙 酱青
- ¼ 茶匙 黑酱油
- 1 茶匙 糖
- 1 粒 青柠 ,只取汁
- 1 条 指天椒 ,切片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 893 mg