越式香茅猪肉
TM6

越式香茅猪肉

4.6 (14 ocen)

Składniki

  • 300 克 猪肩肉片 ,切条
  • ¾ 茶匙 盐
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 20 克 食油
  • 2 个 蒜瓣 ,拍碎
  • 1 支 新鲜香茅 ,切成薄片
  • 1 茶匙 水
  • 1 茶匙 鱼露
  • 1 茶匙 酱青
  • ¼ 茶匙 黑酱油
  • 1 茶匙 糖
  • 1 粒 青柠 ,只取汁
  • 1 条 指天椒 ,切片 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1092 kJ / 261 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
0 g
Sód
893 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy