亚叁咖喱猪肉
TM6 TM5

亚叁咖喱猪肉

4.9 (12 ocen)

Składniki

  • 600 克 猪前腿肉 (梅花肉),切条 (1公分)
  • 2 汤匙 鱼露
  • 100 克 热水
  • 1 - 2 汤匙 亚叁膏 ,适量调味
  • 80 克 洋葱
  • 100 克 小红葱
  • 10 克 蒜瓣
  • 4 - 6 条 辣椒干 ,浸软
  • 4 - 6 条 新鲜红辣椒
  • 10 克 新鲜姜
  • 10 克 蓝姜
  • 20 克 水
  • 40 克 油
  • 2 支 新鲜香茅
  • 2 - 3 汤匙 咖喱粉
  • 2 片 疯柑叶 ,切丝
  • 180 克 新鲜椰浆
  • 1 茶匙 盐
  • 10 克 冰糖

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1527 kJ / 365 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy