Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 猪前腿肉 (梅花肉),切条 (1公分)
- 2 汤匙 鱼露
- 100 克 热水
- 1 - 2 汤匙 亚叁膏 ,适量调味
- 80 克 洋葱
- 100 克 小红葱
- 10 克 蒜瓣
- 4 - 6 条 辣椒干 ,浸软
- 4 - 6 条 新鲜红辣椒
- 10 克 新鲜姜
- 10 克 蓝姜
- 20 克 水
- 40 克 油
- 2 支 新鲜香茅
- 2 - 3 汤匙 咖喱粉
- 2 片 疯柑叶 ,切丝
- 180 克 新鲜椰浆
- 1 茶匙 盐
- 10 克 冰糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g