咸蛋蒸肉饼
TM6 TM5 TM31

咸蛋蒸肉饼

(Brak ocen)

Składniki

  • 180 克 瘦肉 ,半冷冻,切丁 (1公分)
  • 120 克 肥肉 ,半冷冻,切丁 (1公分)
  • 80 克 酱腌黄瓜 ,切块
  • ¼ 茶匙 自制鸡精粉
  • 5 汤匙 冰水
  • 1 汤匙 蚝油
  • ¾ 茶匙 木薯粉
  • 1 汤匙 麻油 ,额外准备涂抹用
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 2 个 咸蛋黄
  • 800 克 水
  • 1 支 新鲜芫荽 ,只取叶片, 装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1707.1 kJ / 408 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
3.1 g
Tłuszcz
33.5 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy