Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 克 瘦肉 ,半冷冻,切丁 (1公分)
- 120 克 肥肉 ,半冷冻,切丁 (1公分)
- 80 克 酱腌黄瓜 ,切块
- ¼ 茶匙 自制鸡精粉
- 5 汤匙 冰水
- 1 汤匙 蚝油
- ¾ 茶匙 木薯粉
- 1 汤匙 麻油 ,额外准备涂抹用
- 1 小撮 白胡椒粉
- 2 个 咸蛋黄
- 800 克 水
- 1 支 新鲜芫荽 ,只取叶片, 装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1707.1 kJ / 408 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Błonnik
- 0.2 g