Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 50 g de agua templada
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 60 g de harina integral de espelta
Masa madre de centeno
- 70 g de agua
- 5 g de pie de masa de centeno
-
50
g de harina integral de centeno
lub 50 g de harina de centeno
Soaker frío
- 50 g de agua
- 50 g de copos de espelta
Masa principal
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
-
250
g de harina de espelta
lub 250 g de harina integral de espelta -
50
g de harina integral de centeno
lub 50 g de harina de centeno - 3 - 4 cucharadita de psyllium (5 g)
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- 10 g de mantequilla
- 1 cucharada de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 394 mg
Alternatywne przepisy
Pan de molde 100% integral con masa madre
15h
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23 Std. 30 Min
Pan corsario doble
Brak ocen
Pan retorcido con masa madre
16h
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16h
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 godz. 30 min
Pan Venecia
17 godz. 10 min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de espelta
2h 20min
Pizza multicereal con queso brie, jamón serrano y mermelada de higos
3h 40min
Pan payés con masa madre
16h