Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaseado
- 250 g de azúcar
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate blanco en trozos
- 50 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
- 100 g de queso mascarpone
Bizcocho
- 150 g de azúcar
- 100 g de azúcar moreno
- 250 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente (y algo más para engrasar)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 6 huevos
- 200 g de leche
- 350 g de harina de repostería (y algo más para enharinar)
- 1 cucharadita de polvo de hornear
Nata montada y decoración
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 15 g de azúcar
- 500 g de frutos rojos frescos variados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2378 kJ / 568 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Tarta de queso y frutos rojos
5h
Pie de batata enmielada
3h
Salsa bechamel vegana
10 min
Lentejas estofadas
3h
Fritada con pollo
1 Std. 10 Min
Buñuelos de bacalao y patatas
30 min
Bartolillos
2 godz. 30 min
Croquetas de gorgonzola, pera y nueces
9 Std. 30 Min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1 Std. 10 Min
Baklavas con almíbar de azahar
24 Std.
Croquetas de berenjena, queso rulo y nueces
5h
Tortilla de patata
45 min