Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 400 克 牛腩 ,切3×3厘米块
- 120 克 洋葱 ,切块
- 80 克 红咖喱酱 ,选用丽尔泰
- 1 根 新鲜香茅 ,取芯子,切粒
- 1 片 新鲜泰国柠檬叶 ,切丝
- 250 克 水
- 30 克 糖
- 2 克 盐
- 160 克 椰浆
- 200 克 土豆 ,切滚刀块,小块
- 100 克 胡萝卜 ,切滚刀块,小块
- 3 - 4 片 九层塔
- 4 片 青柠 ,青柠片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3114 kJ / 745 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 56.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.4 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1444.1 mg