泰式红咖喱炖牛肉
TM6 TM5

泰式红咖喱炖牛肉

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • 10 克 油
  • 400 克 牛腩 ,切3×3厘米块
  • 120 克 洋葱 ,切块
  • 1 根 新鲜香茅 ,取芯子,切粒
  • 1 片 新鲜泰国柠檬叶 ,切丝
  • 80 克 红咖喱酱 ,选用丽尔泰
  • 250 克 水
  • 30 克 糖
  • 2 克 盐
  • 160 克 椰浆
  • 200 克 土豆 ,切滚刀块,小块
  • 100 克 胡萝卜 ,切滚刀块,小块
  • 3 - 4 片 九层塔
  • 4 片 青柠 ,青柠片

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3114 kJ / 745 kcal
Białko
27.9 g
Węglowodany
35.5 g
Tłuszcz
56.1 g
Tłuszcz nasycony
29.4 g
Błonnik
6.5 g
Sód
1444.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy