Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 25 克 油
- 140 克 虾仁 ,开背去除虾线
- 85 克 蟹味菇 ,去除大块根部
- 1 小撮 糖
- 5 克 蚝油
- 1 小撮 白胡椒粉
- ½ 茶匙 盐 (约3克)
- 60 克 芦笋 ,去皮切段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1438.3 mg