Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 200 g Hartweizengrieß
- 1 TL Olivenöl
- 195 g Wasser
- 1 TL Salz
Füllung
- 500 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 150 g Parmesan, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Frischkäse
- 20 g Öl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 1 ½ TL Minze, getrocknet, gehackt
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g passierte Tomaten
- 60 g Wasser
- 60 g Rotwein, trocken
- 1 TL Kräuter der Provence
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2764 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wan Tan mit Ricotta und Käsesauce
40 Min
Baguettes d' Épi
17h
Fischburger mit Limetten-Kapern-Mayonnaise
45 Min
Sabich (israelisches Sandwich)
1 Std. 10 Min
Laugenknödel mit Käsekern
1 Std.
Laugen-Bagels mit Lachs und Frischkäse-Senf-Creme
2 Std. 30 Min
Glasgow - Kräuter-Crumpets mit Pfefferbutter
1 Std.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Nudelteig ohne Ei
1 godz. 35 min
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Focaccia mit Kirschtomaten
2 Std. 45 Min