Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier5
-
Zucker280 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zimt1 geh. TL
-
Butter in Stücken230 g
-
Mehl520 g
-
Backpulver2 TL
-
Weichweizengrieß zum Ausstreuen
-
Zwetschgen geviertelt1000 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
55 mg
Białko
5 g
Kalorie
1153 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Weihnachtstorte
17 godz.
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 godz.
Birnen-Focaccia mit Ziegenkäse und Honig
5 godz. 30 min
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3 godz. 45 min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Safran-Baiser-Kuchen
1 godz.
Eierlikör-Birnen-Plunder
2 godz. 45 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 godz. 30 min