Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 280 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 geh. TL Zimt
- 230 g Butter, in Stücken
- 520 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- Weichweizengrieß zum Ausstreuen
- 1000 g Zwetschgen, geviertelt
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1153 kJ / 276 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2h
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Preiselbeertorte
2h 30 min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1h 20 min
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Sägespänekuchen
2h
Apfel-Gugelhupf
2h 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1h
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min