Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 全鸡腿 (约2个全鸡腿),带皮和骨,切块 (4-5公分)
- 10 克 鱼露
- 15 克 蒜瓣 ,剁幼
- 1 汤匙 咖喱粉
- ½ 茶匙 盐
- 1 ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 黑酱油
- 20 克 食油
- 2 支 新鲜香茅 , 只取白色部分, 切段
- 50 克 小红葱 (约1个小红葱)
- ½ 新鲜红辣椒 , 去籽,切碎, 装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 907.9 kJ / 217 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.5 g