Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 650 克 全鸡腿 (约2个),切块 (4公分)
- 50 克 酱青
- 50 克 蚝油
- 30 克 黑酱油
- 1 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 麻油
- 3 个 蒜瓣
- 20 克 新鲜姜 ,切片
- 20 克 咸鱼 ,香烤,切小块
- 20 克 食油
- 5 朵 干香菇 ,浸软,去蒂,切片
- 100 克 腊肠 (约2条腊肠),去膜,切薄片 (opcjonalnie)
- 450 克 水
- 30 克 绍兴花雕酒 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 糖
-
350
克 半熟印度香米 ,洗净
lub 350 克 砂拉越高原米 ,洗净 - 1 - 2 小支 青葱 ,切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1262 mg