Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
克 猪梅肉 (枚肉), 切条(1公分)
lub 150 克 去骨鸡腿肉 , 切条(1公分) - 20 克 酱青, plus 1 tsp for marinating
- 1 茶匙 麻油
- 2 小撮 白胡椒粉 ,适量调味
- 15 克 蒜瓣
- 30 克 油
- 10 克 新鲜姜 ,切成薄片
- 10 克 蚝油
- 10 克 黑酱油
-
½
茶匙 盐
lub ½ 茶匙 鸡精粉 - 450 - 500 克 水
- 400 克 伊面
- 120 克 菜心 ,去梗
-
100
克 虾仁 ,去壳
lub 100 克 鱼饼 ,切成薄片 -
1
小支 青葱 ,切碎,装饰用
lub 1 小支 芫荽叶 ,切碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g