酸菜白肉汤
TM6 TM5

酸菜白肉汤

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 25 克 油
  • 2 个 八角
  • 30 克 京葱 ,切段
  • 15 克 姜 ,切片
  • 300 克 中式酸菜 ,选择东北酸菜,清洗捏干切丝
  • 15 克 生抽
  • 1000 克 水
  • 250 克 带皮五花肉 ,切片
  • ½ 茶匙 盐 (约3克),依个人口味调整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
811 kJ / 194 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
1.2 g
Sód
632.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy