芥菜烧肉饭
TM6

芥菜烧肉饭

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 70 克 小红葱
  • 5 个 蒜瓣
  • 20 克 虾米 ,浸软
  • 5 朵 干香菇 ,浸软,去蒂,切片
  • 40 克 食油
  • 500 克 芥菜 ,去梗
  • 30 克 黑酱油
  • 30 克 酱青
  • 10 克 鸡精粉
    lub 10 克 香菇粉
  • 500 克 水
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 200 克 烧肉 ,切块 (1公分)
  • 500 克 半熟印度香米 ,洗净

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2063 kJ / 493 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
7 g
Sód
642 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy