当归蒸鸡
TM6 TM5 TM31

当归蒸鸡

4.6 (12 ocen)

Składniki

  • 40 - 50 克 新鲜姜 ,切薄片
  • 500 克 鸡肉 ,带皮和骨,切块(2-3公分)
  • 30 克 绍兴花雕酒
  • 20 克 酱青
  • 10 克 蚝油
  • 2 茶匙 枸杞 ,洗净
  • 5 片 当归
  • ¼ 茶匙 麻油
  • 1 茶匙 盐 ,适量调味
  • 10 粒 红枣 ,去核
  • 800 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1423 kJ / 340 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy