Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 个 蒜瓣
- 20 克 食油
- 300 克 五花肉,去皮 ,切片(2-3毫米)
- 350 克 印度香米 ,洗净
- 450 克 水
- 200 克 包菜 ,切块(4公分)
- 30 克 黑酱油
- 30 克 酱青
- 10 克 蚝油
- 10 克 绍兴花雕酒
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3268 kJ / 782 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 646 mg