包菜花肉饭
TM6

包菜花肉饭

2.3 (6 ocen)

Składniki

  • 6 个 蒜瓣
  • 20 克 食油
  • 300 克 五花肉,去皮 ,切片(2-3毫米)
  • 350 克 印度香米 ,洗净
  • 450 克 水
  • 200 克 包菜 ,切块(4公分)
  • 30 克 黑酱油
  • 30 克 酱青
  • 10 克 蚝油
  • 10 克 绍兴花雕酒
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3268 kJ / 782 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
3 g
Sód
646 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy