![Zwiebelbrot für Fondue und Raclette Zwiebelbrot für Fondue und Raclette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9600BD4E-101A-4524-8811-145289BD26AA/Derivates/cda1e58c-135b-4328-aa48-0ca6794817ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 600 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 EL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 20 g Hefe (0.5 Würfel)
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Honig
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 50 g Röstzwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 357 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Brötchen
1h 40min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Dunkles Landbrot
4h
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Joghurtkruste
3 godz.
Zwiebelbrot mit Koriander
2u. 40min
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.
Tiger-Brot
3 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min