Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 600 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 EL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 20 g Hefe (0.5 Würfel)
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Honig
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 50 g Röstzwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 357 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Brötchen
1 Std. 40 Min
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Zwiebelbrot mit Koriander
2 Std. 40 Min
Joghurtkruste
3 Std.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Schweizer Bauernbrot
7h
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 godz. 45 min
Roggen-Malzbier-Brot
2u. 20min
Curry-Zwiebel-Baguette
3 Std.