Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g brauner Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 100 g Butter, davon 80 g in Stücken, 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten
- 125 g Rosinen (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- 30 g Mandelstifte
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1228 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Quarkstuten
1 Std. 30 Min
Brötchen mit Zimt und Rosinen
1 Std. 20 Min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 Std. 30 Min
Butterstuten
3 Std.
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.