Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 100 g Wasser
- 500 g Gelierzucker 3:1
- 1 Zitrone, unbehandelt, Saft ausgepresst
-
200
g Mandellikör (z. B. Amaretto)
lub 200 g Rum - 1 TL neutrales Pflanzenfett (z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3368 kJ / 804 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 172 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Mango-Möhren-Konfitüre
30 min
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 min
Tropic-Konfitüre
25 min
Winterlicher Apfel-Kaki-Aufstrich
35 Min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40 min
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30 min