Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Milch
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Dinkelmehl Type 630
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 15 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- 1 Eigelb
- Sesam zum Bestreuen
- Schwarzkümmel-Samen zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 10967 kJ / 2621 kcal
- Białko
- 100 g
- Węglowodany
- 463 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Türkisches Fladenbrot
2 Std. 10 Min
Vollkorn-Fladenbrot
2h 30min
Frühstückshörnchen
1 Std. 20 Min
Italienisches Weißbrot
1h 10min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Baguettes auf die Schnelle
50min
Fladenbrot - Pide
1 Std. 50 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Dinkel-Bürli
11 godz.