Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 800 g Milch
- 4 Eier
- 100 g Zucker
- 80 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
Teig
- 220 g Milch
- 20 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben
Zuckerguss
- 60 g Puderzucker
- 15 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1500 kJ / 359 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 72 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmfladen mit Hähnchen, Spargel und Hollandaise
2 godz. 20 min
Bienenstich
2h 40min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2h 30min
Osterkuchen "Drei Wünsche"
3h
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3h
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Berliner Ballen
2h 30min
Zitronen-Sahne-Rolle
2h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20 min