Puddingbrezeln
TM6

Puddingbrezeln

4.2 (56 ocen)

Składniki

Pudding

  • 800 g Milch
  • 4 Eier
  • 100 g Zucker
  • 80 g Speisestärke
  • 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt

Teig

  • 220 g Milch
  • 20 g Zucker
  • 2 Eier
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben

Zuckerguss

  • 60 g Puderzucker
  • 15 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1500 kJ / 359 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
72 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy