Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Apfelsaft
- 270 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Trockenhefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 200 g Puderzucker
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2220 kJ / 530 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Vanilleschnecken
7h 30min
Streuseltaler
1 godz. 40 min
Quarkbällchen
30 min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Spekulatius-Franzbrötchen
2h 45min
Apfel-Schnecken
4 Std.
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min
Weihnachtliche Wecken
10 godz.
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Fladenbrot
2 godz.
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 godz.