Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 200 g Mehl
- 1 gestr. TL Backpulver
- 5 Eier
- Öl zum Frittieren
- 200 g Puderzucker
- 10 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 546 kJ / 131 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 52 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baiser-Osternester
4h
Marzipan-Torte
5h
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Marzipan-Rohmasse
1hod. 10min
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Quarkbällchen
30 min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Beeren-Frischkäse-Hochzeitstorte
11h
Mini-Schaumküsse
2h 30min
Puddingbrezeln
3 Std.
Schoko-Vanille-Rolle
3 Std.
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 Std.