Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillepudding
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 15 g Speisestärke
Berliner Ballen und Fertigstellung
- 500 g Mehl
- 125 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 30 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 2 Eier
- 1 Eigelb
- 1 gestr. TL Salz
- Öl zum Frittieren
- 200 g Puderzucker
- 10 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 188 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchreis
55 min
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1h 15min
Marzipan-Mohn-Torte
5h
Bienenstich
2h 40min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Puddingbrezeln
3h
Quark
15 Std. 30 Min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Schoko-Pudding
30 min
Quarkbällchen
30 min
Domino-Käsekuchen
6 Std. 30 Min