Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 160 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 2 - 3 TL Zimt
- Zimt-Zucker-Mischung zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 13 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klassischer Marmorkuchen
1sa 50 dk
Streuselzopf
1 godz. 30 min
Zitronenkuchen
2sa 30 dk
Zimtschnecken
2sa 30 dk
Banana Bread
1sa 50 dk
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2sa
Striezel mit Nutella®
1 godz. 45 min
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Pizzabrote
50 dk
Klassischer Käsekuchen
4 godz.
Zimtschnecken-Lollies
1 godz. 30 min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2sa