Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 70 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 30 g Olivenöl
- 350 g Linsen, aus der Dose, abgetropft
- 400 g Süßkartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 900 g Wasser
- 150 g Nudeln (z. B. Ditalini)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
4
TL Balsamico, dunkel (opcjonalnie)
lub 4 TL Crema di Balsamico (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2019 kJ / 482 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30 Min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1 Std.
Buchstabensuppe
30 Min
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 min
Vegane Pasta mit Erdnusssauce und Gemüse
30 Min
Pesto-Bohnen-Eintopf mit Nudeln
50 min
Pudding Oma Erna
30 Min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 Min
Spanische Tortilla
45 Min
Gemüse-Mandel-Crumble
7 godz.
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 Std.
Reisnudeltopf mit Kürbis und Paprika
25 Min