![Tiramisu à l'italienne Tiramisu à l'italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45625b10-09c5-49b3-bf39-ee2b05e3c5fc/Derivates/2ed8ce48-c5c7-4215-895b-4e36333b6645.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 4 œufs extra frais
- 80 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille fendue et grattée
- 400 g de mascarpone
- 1 pincée de sel
Le dressage
- 12 biscuits à la cuillère
- 150 g de café tiède
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 753 kJ / 179 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Naked cake, chantilly et framboises
1h 30min
Tiramisu aux fraises
4 godz. 30 min
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2u. 45min
Tartelette vanille-framboise
1u. 25min
Tiramisu poire-speculoos
12u. 30min
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1h
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1u. 20min
Moelleux poire-noisette
45min
Biscuit roulé aux fraises
3h
Pancakes moelleux
25min