Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 4 œufs extra frais
- 80 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille fendue et grattée
- 400 g de mascarpone
- 1 pincée de sel
Le dressage
- 12 biscuits à la cuillère
- 150 g de café tiède
- 3 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 753 kJ / 179 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Boules coco-noisette
1 Std. 10 Min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55min
Gâteau gourmand au chocolat noir
1 Std. 10 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Petits coulants au chocolat
20min
Tiramisu aux fraises
4 godz. 30 min
Tiramisu poire-speculoos
12sa 30 dk
Tiramisu
5h 20 min.